Verhalen

Op verzoek van mij komt Wilma naar ons toe.

Reden; ik heb een cliënt die zodra zij de ogen open doet een soort van bandje op herhaling dat ze terug wil naar haar moeder, afspeelt. Tot zelfs in haar eerste slaap toe praat mevrouw door. Wij zien als team dat mw. heel ongelukkig is. waar het team mevrouw eerst nog wel uit haar nare gedachten konden krijgen lukt dit tegenwoordig niet nauwelijks meer. en ik had gehoord dat Wilma soms iets kan doen bij mensen om ze te helpen. Wat dat iets was, was voor mij een raadsel. Maar wat ik wel wist is dat de situatie waar mevrouw nu in zit echt niet fijn is voor mevrouw zelf en voor de mensen om haar heen.
Wilma kwam binnen, en begon met mevrouw te praten en ondertussen deden haar handen, tja wat deden die? Ik had nog geen idee. Maar mevrouw viel in slaap, werd weer wakker begon weer te praten maar dit keer minder aanwezig, minder drammerig. Na 15 minuten, was mevrouw voor haar doen rustig. Mevrouw gaf aan dat ze moe was dus ging  Wilma met haar mee naar haar slaapkamer. Daar deed ze nog wat met haar handen waar ik nog steeds geen enkel idee van had wat dit was. Vervolgens ging Wilma na ongeveer 20 minuten weer weg.Tussen de middag gingen wij lunchen met de cliënten, mevrouw opgehaald en waarbij zij normaal veel praat over haar moeder, terug naar huis wil was mevrouw zowaar rustig bij de lunch aanwezig, wat hebben wij genoten van onze maaltijd, de rust en de gesprekken die weer ontstonden. Oók met mevrouw.
De dag erna zagen wij gewoon een andere mevrouw, het werkte gewoon nog na, hoe bijzonder hoe absurd dat je dit met 2 handen, aandacht, liefde en weet ik niet wat nog meer kan bereiken. Ik ben naar Wilma toe gegaan en heb haar gevraagd wat zij nu wel niet heeft gedaan. Haar antwoord was Healing Touch. Voor mij nog net zo vaag als voor die tijd en ik vroeg om meer uitleg. Kort samen gevat verteld Wilma dat doordat zij haar handen gebruikt om via het energieveld en de energiecentra de energiestroom weer in balans te brengen. En dit zorgt weer voor het zelfhelend vermogen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Met de vraag of iedereen dit kan leren of dat je er een speciale gave voor moest hebben is Wilma duidelijk. Iedereen kan dit leren als je eenmaal weet hoe het werkt. Ik heb mij toen opgegeven voor de cursus Healing Touch. Immers hoe mooi is het dat een cliënt zich zelf weer een beetje hervind ondanks geheugenproblematiek en dit zonder medicatie gerealiseerd kan worden.
Nu nog 2 weken later zien wij dat er dingen zijn veranderd, mevrouw is rustiger geworden. En tot de middag gaat het best goed in verhouding met wat het was. 

Rinnie 2021